Početna Kultura Dodeljene godišnje nagrade Kulturnog centra “Miloš Crnjanski”

Dodeljene godišnje nagrade Kulturnog centra “Miloš Crnjanski”

0

Godišnje nagrade i priznanja u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski” u Novom Sadu, danas su dodeljene pojedincima i institucijama kulture čiji je profesionalni i kulturni rad prepoznati i izvan granica Srbije.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je ta priznanja, koje ova institucija daje tradicionalno svake godine.

Medalja kulture za životno delo, odnosno ukupno stvaralaštvo, pripala je multimedijalnoj umetnici Katalin Ladik, koja je objavila 23 knjige na srpskom, mađarskom i drugim jezicima.

Ovogodišnja nagrada “Iskre kulture” za mlade umetnike do 35 godina uručena je pijanistkinji Ivani Damjanov Ilić, koja je do sada nastupala u najznačajnijim kulturnim centrima i salama u zemlji i svetu.

Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost dodeljena je novinaru, publicisti i zameniku generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Jožefu Klemu, koji je doprineo da se radijski program RTV-a proširi sa 10 na 16 manjinskih redakcija.

Za očuvanje kulturnog nasleđa nagrađena je arhitektinja i konzervatorka Dubravka Đukanović, koja se tri decenije izuzetno profesionalno istakla u tim domenima rada.

Ona je u ime svih laureata zahvalila je članovima komisije, Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu, što su ih prepoznali kao dostojne nosioce nagrada.

Čestitajući laureatima, sekretarka Dragana Milošević je istakla da joj je žao što je ove godine, zbog epidemije virusa kovid-19, izostao gromoglasan aplauz maestralnim dobitnicima ovih prestižnih nagrada i priznanja iz oblasti kulture.

“Zato je tradicionalna nagrada Kulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski” od izuzetnog značaja za svakog, a posebno mladog umetnika”, napomenula je Miloševićeva i dodala da su priznanja, medalje, pohvale i nagrade važni kao potvrda rada umetnicima, ali i kao podsticaj da i nadalje šire i čuvaju svoju kulturu.

Direktorka KC Vojvodine “Miloš Crnjanski” Smiljka Vlajić navela je da su svi dosadašnji dobitnici nagrada bili i ostali prave “iskre kulture” i da nastavljaju sa svojim bogatim umetničkim radom.

Izvor: Tanjug
Foto: Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski”