Početna Kultura Dramska premijera “Dopler” u SNP-u

Dramska premijera “Dopler” u SNP-u

0

U Drami SNP-a su u toku probe na komadu Dopler koji režira Aleksandar Popovski, prema istoimenom proznom delu norveškog pisca Erlenda Lua.

Premijerno izvođenje je u četvrtak, 25. oktobra, na sceni “Pera Dobrinović”, a nakon toga slede reprizna izvođenja: 26. i 27. oktobra, zatim 13. novembra, 5, 6. i 26. decembra.

Dramaturg je Nikolina Đukanović, scenograf i kostimograf je Magdalena Vlajić, koreograf je Ista Stepanov. Predstava se radi u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada.

U podeli su: Strahinja Bojović (Dopler), Radoje Čupić (Bongo), Jovana Stipić (Žena), Isidora Vlček (Nora), Nikola Pudar (dete) Nenad Pećinar (Dizeldorf), Aleksandar Gajin (Menadžer/Roditelj), Milorad Kapor (Rodžer), Jovana Balašević (Razredna), Igor Pavlović (Konzervativac).

„Laž je divno sredstvo koje mnogi suviše retko koriste. Neverovatno i efikasno. Kažeš jedno, a misliš nešto sasvim drugo. Fantastično”, kaže protagonista Andreas Dopler, pasionirani biciklista, muškarac u najboljim godinama, koji napušta dom, porodicu,

Izvor: RTV
Foto: SNP/Srđan Doroški