Početna Intervju dana Drina Pešić: Volim životinje, ali volim i bunde!

Drina Pešić: Volim životinje, ali volim i bunde!

GRUPNA

U muzeju Narodnog pozorišta, u organizaciji balerine Drine Pešić, sredinom januara održana je revija najnovije kolekcije bundi i šubara krznarske radnje Davida Stevanovića pod nazivom „Snežne noći”
Glavni organizator, idejni tvorac i voditelj ove manifestacije balerina Drina omogućila je publici, uglavnom ženama, da te večeri uživaju u raskošnim unikatnim modelima od nerca, astragana, srebrne lisice, rakuna… koje su nosile poznate dame. Pevačica Mari Mari otvorila je reviju svojim nastupom, a kao manekenke, u bogatim kratkim i dugim bundama, između ostalih, prošetale su pistom glumice Tanja Bošković i Iskra Brajović, primabalerina Narodnog pozorišta Bojana Žegarac, prvakinja beogradske opere Sanja Kerkez, književnica Jasmina Mihajlović, voditeljka Irena Jovanović, a pridružila im se i aktuelna mis Srbije Marija Ćetković.

O reviiji i trenutnim modnim trendovima popričali smo sa organizatorkom Drinom Pešić.

* Otkud ideja za reviju “Snežne noći” ?

Kreatora Davida Stevanovića upoznala sam na Večeri baleta i mode, koju sam organizovala u decembru. Došao je sa suprugom, a kako sam bila oduševljena njegovim modelima, predložila sam im da organizujemo reviju. Naziv “Snežne noći” smislili smo zajedno s direktorom muzeja Narodnog pozorišta Draganom Stevovićem, jer je baš odgovarajući za ove hladne dane i modele koji odlično greju.

* Kako su se poznate dame snašle u ulozi manekenki?

Oduševljena sam saradnjom s Tanjom Bošković, koju sam tek sad upoznala, ali zaključile smo da se zapravo “oduvek poznajemo”. Inače, sve dame, bez izuzetka, odlično su se snašle na pisti, jer to vrhunskim umetnicama, kakve one jesu, ne predstavlja problem – scena je njihov život.

Tanja Boskovic

* U kojoj su meri bunde od prirodnog krzna popularne na našoj javnoj sceni kad je poznato da se mnoge javne ličnosti u svetu zalažu protiv ubijanja životinja zarad mode?

Mislim da su vrlo popularne, jer ih naše zvezde rado i često nose. Međutim, nedavno su mi se javili iz jednog udruženja za zaštitu životinja nazvavši nas svakojakim pogrdnim imenima. Mislim da to nisu pravi borci za prava životinja, jer oni koji koriste ovakav rečnik zapravo ne vole ni ljude ni životinje. Odrastala sam uz dobermana, koji mi je bio najbolji prijatelj. Mnogo volim životinje, ali priznajem da volim i bunde… Uostalom, lavovi su u areni ubijali robove, a i konje ubijaju, zar ne?!

* Koliko bunda čini ženu damom?

Razgovarala sam o tome sa učesnicama revije i zajedno smo došle do zaključka da bunda ne može svaku ženu načiniti damom, ali može pomoći da popravi utisak. Pa ipak, ovih dana videla sam neke žene koje u krznu užasno izgledaju, pa se pitam da li je razlog tome loš izbor modela ili nešto drugo…

irena jovanovic

* Prate li Novosađani modne trendove i da li Novi Sad oskudeva u manifestacijama ovog tipa?

Znam samo za Serbia Fashion Week, na kojem sam bila i učestvovala, ali mislim da našem gradu treba više modnih događaja i bolja promocija postojećih.

Drina balerina

drina i daca

mari mari

Tanja 3

Autor: Tamara Kovačević, Life Content
Foto: Vlada Miladinovič