Početna Kultura Drugo izdanje festivala “Operaria” trajaće samo dva dana

Drugo izdanje festivala “Operaria” trajaće samo dva dana

0

Jedini operski festival u Srbiji „Operaria“, zbog pandemijskih uslova ove godine trajaće samo dva dana. U četvrtak će se na takmičenju predstaviti mlade operske nade, a u petak gala koncert publici će prirediti Vojvođanski simfoničari u vili „Stanković“ u Čortanovcima.

Drugo izdanje festivala „Operaria“ slaviće dekadenciju i to gala koncertom pod maskama Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Publici će biti izvedeni biseri operskih arija, a ceo ambijent i prateći program trebalo bi da posetioce vrate u 19-ti vek.

“Tako da ćemo se truditi da ostetite miris i ukusu 19. veka, balova iz tog perioda, a sve sa našim najboljim solistima iz srbije i regiona i dirigent iz temišvara”, kaže Roman Bugar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Kako bi se promovisali i afirmisali mladi operski pevači, u okviru festivala, u četvrtak u Galeriji Matice srpske biće održano takmičenje mladih operskih nada “Miroslav Čangalović”. Namera im je da se takmičenje ubuduće održava svake godine.

“Izrazito bitno zato što tu možemo da vidimo gde smo u odnosu na ostale. Velika stvar pevati na takmičenjima finale velika stvar”, kaže Strahinja Đokić, operski pevač.

Broj karata za koncert u petak je ograničen, a one se, uz prevoz, po ceni od hiljadu dinara, mogu rezervisati imejlom. Adresa je festivaloperaria@gmail.com.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay