Početna Sport Odbojkaši Vojvodine osvojili Superkup

Odbojkaši Vojvodine osvojili Superkup

0

Prvi pehar je odbranjen! Odbojkaši Vojvodine NS seme osvojili Superkup Srbije, pošto su savladali ekipu Partizana 3:1.

Meč je odigran u Novom Sadu, bez prisustva publike. Na taj način crveno-beli krenuli su pravim putem ka ostvarenju zacrtanih ciljeva, pre svega ka odbranih svih pehara, koji su osvojeni prošle sezone.

Domaćin je počeo prilično sigurno, brzo je stekao visoku prednost, pa je u jednom momentu bilo 12:5 i 17:10. Malo opuštanje na kraju bilo je dovoljno tek toliko da se protivnik približi u ublaži ubedljivo dobijen set Vojvodine. Ipak, opuštanje je potrajalo, prijem nije radio kako treba, dok su sa druge strane gosti zaigrali na sve ili ništa, servirali dobro, borili i za trenutak poremetili mir Novosađana. Iako se domaćin približio, Beograđani su uspeli da dobiju ovaj, kako se kasnije ispostavilo, počasni set.

Čim su konsolidovali redove, popravili koncentraciju, smanjili greške, sve je došlo na svoje. U drugom delu trećeg seta odlepila se Vojvodina, najviše zahvaljujući sjajnom Periću, ali su ga i ostali uspešno praili. Dominirao je do kraja utakmice Pavle Perić, ostali su maksimalno popravili igru, pa su posle 2:1, četvrti set dobili i najubedljivije.

Tako je slavlje na terenu male sale moglo da počne, a čini se da je nedostajalo samo to da uspeh podele sa svojim navijačima.

IZvor: NSU
Foto: Pixabay, Logo