Početna Kultura DS: LSV svojim vulgarnim rečnikom uspela je da dobije pohvale od svojih...

DS: LSV svojim vulgarnim rečnikom uspela je da dobije pohvale od svojih novih političkih prijatelja

0

Demokratska-Stranka-logo-e14391129005241

Vojvođanski odbor DS ocenio je danas da je pokrajinski LSV svojim jučerašnjim saopštenjem, upućenim ‘onom što je ostalo od DS’ postigla dva cilja – pridružila se vulgarnom rečniku kojim se danas sa mnogih strana napada DS i uspela da dobije pohvale od svojih novih političkih prijatelja, SNS.

Novosadske demokrate pitaju danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine, koja će biti deo nove novosadske vlasti, da li će se zalagati za vrednosti za koje se zalagala u dosadašnjem političkom delovanju.

Demokrate, naime, pitaju da li će LSV prihvatiti stav SNS da Novi Sad nije glavni grad Vojvodine, da li će odustati od zalaganja za sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast u Vojvodini, promeniti stav o VANUK, policijskoj upravi za Vojvodinu ili Statistički zavod Vojvodine.

U nastavku polemike sa LSV, DS poručuje LSV da pre komentara o tuđem dvorištu srede svoje.

Kažu i da su “dirnuti” činjenicom da LSV “sa žaljenjem prati urušavanje DS”, što im želi da reše barem deo svojih problema, što su konstatovali činjenicu “o nizu korupcionaških afera sa kojima se DS dovodi u vezu”, ali ih pri tom podsećaju da su ih SNS i drugi politički neistomišljenici do pre nekoliko dana napadali da su zajedno učestvovali u nastanku tih afera.

“Sada je LSV za SNS odjednom čista i nevina. Moralno, nema šta”, pišu demokrate i podsećaju da su na pokrajinskim izborima dobili veću podršku građana od LSV i pored gromoglasnih najava i očekivanja istorijskog rezultata LSV.

Novosadski odbor LSV juče je saopštio da sa žaljenjem prati urušavanje DS, njihovo raslojavanje, svađe i činjenicu da se čitavom nizu korupcionaških afera sa kojima se dovode u vezu, sada dodaje i afera sa nestankom stranačkog novca.

Kako je saopšteno iz tog odbora, ta stranka od “srca želi” da DS što pre reši barem deo svojih problema i, kako se navodi, bude u stanju da konstruktivno doprinesu razvoju grada.

Autor: Tanjug
Foto: Logo