Početna Kultura Džoni Dep ponovo briljira – Film “Iščekujući varvare” među pet najgledanijih u...

Džoni Dep ponovo briljira – Film “Iščekujući varvare” među pet najgledanijih u Americi

0

Nakon otvaranja studija u Srbiji za proizvodnju kratkometražnih animiranih sadržaja namenjenih internacionalnom tržištu, kao i potpisivanja ugovora sa Džonijem Depom, produkcijska kuća Iervolino Entertainment nastavlja da niže uspehe i obara rekorde.

Još jedna saradnja ovog čuvenog holivudskog glumca i italijanske produkcijske kuće, zajednički film “Iščekujući varvare“, nakon samo tri dana od globalne premijere dospeo je na peto mesto najgledanijih filmova u Americi na Apple TV platformi.

Filmsko ostvarenje rađeno je po čuvenom istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario, dok je režiju potpisao kolumbijski reditelj Siro Gera. Pored Džonija Depa, glavne uloge tumače Mark Rajlans i Robert Patinson.

– Ovo je zaista prijatno iznenađenje za nas, jer je Apple TV jedna od najpopularnijih svetskih platformi za strimovanje video sadržaja – rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment. On dodaje da ovaj podatak samo potvrđuje značaj digitalnih platformi u današnjoj kinematografiji, nakon uspeha koji je doživeo njihov animirani film “Misija Arktik“, kao treći najgledaniji na Netflix-u u Americi.

Radnja filma “Iščekujući varvare” odvija se na granicama izmaštanog orijentalnog carstva, a u fokus stavlja večno pitanje odnosa starosedelaca i osvajača, „napredne civilizacije“ i „varvara“. U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep), koji svojom brutalnošću prema okolnim narodima, u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.

Nakon prve premijere na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, film Iščekujući varvare dostupan je široj javnosti od 7. avgusta na digitalnim striming platformama, a mnogi kritičari i fanovi na društvenim mrežama već su ga proglasili „povratničkim filmom Džonija Depa“.

Foto: Promo