Početna Kultura Evrosong: “The Frajle” idu u Stokholm?

Evrosong: “The Frajle” idu u Stokholm?

0

Frajle na snimanju spota za pesmu Kad se ljubimo

Ko će predstavljati Srbiju na 61. “Evrosongu” u maju u Švedskoj, biće poznato do kraja februara, ali, kako “Novosti” nezvanično saznaju, najozbiljniji kandidat za odlazak na prestižno muzičko takmičenje je novosadska grupa “Frajle”.

Za razliku od prošle godine kada su gledaoci SMS porukama od tri kompozicije jednog autora birali pobedničku pesmu, ovoga puta, navodno, neće biti glasanja.

Iz dobro obaveštenih izvora saznajemo da će srpski “evrovizijski tim” zajedno sa budućim predstavnikom izabrati kompoziciju za takmičenje i onda je predstaviti javnosti. Ali, u petak niko nije želeo da nam potvrdi ove informacije.

Nemam saznanja ko će nas predstavljati na “Evrosongu”, pregovori su u toku, ali ne mogu da govorim o tome – rekao nam je dugogodišnji šef srpske delegacije “Evrosonga” i glavni urednik muzičke redakcije RTS Dragoljub Ilić Ilke.

Rok za izbor našeg predstavnika je 28. februar. Što se tiče načina izbora kompozicije, u igri su obe opcije.

Novosadska grupa “Frajle”, koju čine četiri šarmante dame Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Nevena i Jelena Buča, objavile su tri studijska albuma za PGP RTS.

Ženski akustični bend jedinstvenog muzičkog izraza, izuzetno je popularan u Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Ukoliko nas “Frajle” budu predstavljale na “Evrosongu” u Stokholmu, Srbija može da računa na podršku i glasove zemalja iz regiona.

Na prošlogodišnjem jubilarnom 60. “Evrosongu” u Beču, trijumfovao je Mans Zermerlev s pesmom “Heroes” i Švedskoj doneo šestu pobedu u istoriji ovog takmičenja.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Promo