Početna Kultura Feniksov let vinil ploča – izložba sa stručnim vođenjem

Feniksov let vinil ploča – izložba sa stručnim vođenjem

0

Tokom ovogodišnjeg “Dana prodaje vinil ploča” koji se svake godine obeležava u SAD i širom sveta 22. aprila, prodato je čak za 53% više ploča nego prošle godine, što je pokazatelj da ploče nisu prestale da budu aktuelni nosači zvuka.

Prema istraživanjima važnu dimenziju povratka vinil pločama čini dizajn omota što je novinaru, vrsnom muzičkom poznavaocu i saradniku Američkog kutka Vitomiru Smurdiću bila inspiracija da priredi izložbu “Feniksov let vinil ploča” koja će biti otvorena 4. maja u 19.00 časova u Američkom kutku Novi Sad. Izložba će uključiti 32 omota ploča kultnih, stranih bendova i umetnika kao i omote ploča sa nekadašnje Jugoslovenske scene koji su likovno-dizajnerskim rešenjima upotpunili doživljaj albuma.

Izložba će biti otvorena sručnim vođenjem autora izložbe koji će o svakom omotu ispričati najzanimljivije priče i anegdote vezane za taj album kao i razloge zbog kojih se našao u okviru ove izložbe.

Između ostalih, posetioci će na izložbi moći da vide omote i poslušaju priče o albumima Bitlsa (Revolver), Pink Flojda (Dark Side of the Moon), Boba Dilana (Bringing it all Back Home), Igija Popa (Brick by Brick), U2 (Boy), Ciyndi Luaper (She’s So Unusual) i mnoge druge.

Autor i foto: NsHronika