Početna Kultura Festival Cinema City ove godine na novoj lokaciji

Festival Cinema City ove godine na novoj lokaciji

festival cinema-city

Internacionalni filmski festival Cinema City održava se po osmi put od 29. juna do 5. jula u Novom Sadu, ove godine na novoj lokaciji – u novoj kreativnoj četvrti koju čine Kineska četvrt i Limanski park pod sloganom “Na pravom mestu u pravo vreme”.
Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj, filmskoj i muzičkoj sceni. Publiku očekuje beskompromisni i uzbudljiv program koji u fokus stavlja mlade filmske stvaraoce.

Cinema City je koncipiran kroz tri programske celine – CC Film, CC Music i CC Pro kroz koje će posetioci moći premijerno da pogledaju ostvarenja mladih filmskih autora, da se podsete prvih remek – dela kultnih reditelja današnjice, kao i da uživaju u promociji novog alternativnog zvuka mladih domaćih i regionalnih bendova.

Jedinstvena lokacija, revitalizovane industrijske zone pretvorene u kreativni kvart, nudi publici dostupnost svih sadržaja na jednom mestu, a publika će uživati u omiljenim bioskopima na otvorenom.

Posetioci će moći i da pogledaju izložbe primenjenih umetnika, uvere se u veštine rezidencijalnih skejtera, uživaju u pikniku na travi, opuste se u lounge barovima, food zoni i uživaju u brojnim drugim sadržajima.

Autor: Tanjug