Početna Sport Fudbaleri Vojvodine sve bliži kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbaleri Vojvodine sve bliži kvalifikacijama za Ligu Evrope

0

fk-vojvodina_640

Odigrali su fudbaleri Vojvodine veoma dobro u važnom duelu s Radom, zabeležili pobedu od 2:0 i sada ih samo još tri boda dele od osvajanja četvrtog mesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Dva kola ostala su do kraja prvenstva i praktično jedna pobeda donela bi im prednost u odnosu na jedinog konkurenta, tim Novog Pazara. U preostalim utakmicama Novosađane očekuje gostovanje kod Čukaričkog, a onda i susret s novim članom Prve lige Srbije, timom Radničkog iz Kragujevca, na svom terenu, dok Pazarci prvo gostuju kod novog šampiona naše zemlje, ekipe Partizana, a u poslednjem kolu ugošćuju Donji Srem.

Vojvodina trenutno ima tri boda prednosti i veliku priliku da ostvari cilj, jer i u slučaju da na kraju budu imali isti broj bodova, Novosađani će biti bolje plasirani. Naime, u tom slučaju gledao bi se bolji skor u međusobnim duelima, a crveno-beli su protiv Novog Pazara u ovom prvenstvu ostvarili obe pobede od po 1:0.

U utakmici s Radom učenici trenera Zlatomira Zagorčića pružili su solidnu partiju, dovoljnu za sigurnu pobedu. U pojedinim trenucima delovali su čak veoma dobro, a nosilac takve igre bio je lucidni Mirko Ivanić, svakako najbolji pojedinac Vojvodine ovog proleća. Postigao je ponovo sjajan gol (ukupno deveti, a peti u drugom delu sezone), odlično upošljavao saigrače i još nekoliko puta našao se u prilikama da zatrese mrežu tima s Banjice. Uz rame mu je bio iskusni centralni bek Nino Pekarić, „dobri duh“ Novosađana u odbrani i igrač koji je i u sredu u nekoliko navrata zaslužio aplauze s tribina za svoju igru i odnos prema dresu kluba čiji je kapiten.

I ostali igrači Vojvodine, svaki na svoj način, dali su pun udeo u pobedi, a treba izdvojiti veoma dobru partiju sve boljeg Elmira Asanija, kao i sigurne i sugestivne nastupe bekova Jovice Vasilića i Slaviše Radovića. Naravno, ne sme se zaboraviti ni strelac drugog gola Milan Makarić, koji svaku priliku kada se nađe na terenu nastoji da iskoristi, što je potvrdio i pogotkom koji je postigao u 81. minutu.

Ostali prvotimci potrudili su se da pruže maksimum, puno su se trudili i pretrčali i za kompletan utisak koji su ostavili, fudbaleri novosadskog superligaša bili su nagrađeni aplauzom od oko 2.000 gledalaca, koliko ih se okupilo na stadionu „Karađorđe“, ali i ocenom trenera Zagorčića da je zadovoljan igrom ekipe na čijem je čelu.

Već juče prepodne crveno-beli su odradili trening, jer ih u subotu očekuje gostovanje na Banovom brdu i susret s Čukaričkim, posle kojeg bi mogli da overe evropsku vizu. Za takav cilj potrebno će im biti da pruže partiju barem na nivou onih koje su prikazali u utakmicama s Donjim Sremom i Radom, iako su „brđani“ nesumnjivo kvalitetnija ekipa od ova dva tima.

Na ruku Vojvodini mogla bi da ide i činjenica da Čukarički igra 20. maja u finalu Kupa Srbije s Partizanom i da mu je ta utakmica u fokusu jer u njoj može da osvoji prvi veliki trofej u istoriji kluba. Ipak, na to Novosađani ne smeju da se obaziru, već bi morali da se dodatno napregnu, revanširaju Beograđanima za prvenstveni i poraz u Kupu od jesenas i time, posle turbulentnog proleća, ipak ostvare cilj koji su pred sobom imali.

U Banjaluci 25. maja

Tokom utakmice s Radom, navijači Vojvodine na severnoj tribini istakli su transparent na kojem je pisalo „Ne damo Borac“, a tokom drugog poluvremena čulo se skandiranje s istim sloganom, koje su prihvatili skoro svi gledaoci.

“Banjalučki Borac, klub s kojim Vojvodina dugi niz godina, pa i decenija, neguje prijateljske odnose, nalazi se u velikim finansijskim problemima. I navijači Borca i Vojvodine su izuzetno bliski i zbog toga smo prihvatili da odigramo prijateljsku utakmicu u Banjaluci, 25. maja, s koje će kompletan prihod ići u korist Borca. U predigri seniorskih timova, sastaće se veterani naša dva kluba i očekujemo da će se prikupiti lepa svota novca koja bi Borcu pomogla da prebrodi teška vremena”, rekao je direktor crveno-belih Aleksandar Dunđerski.

Kompletni na „brđane”

Za utakmicu u subotu koju igraju u gostima s Čukaričkim, šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić imaće na raspolaganju sve kandidate za prvi tim. To znači da povređenih ili kažnjenih igrača nema, s tim da se, kako stvari stoje, odustalo od ideje o povratku Darka Puškarića na teren i on najverovatnije neće zaigrati ovog proleća posle operacije mišića. U stručnom štabu Novosađana ne žele da rizikuju kada je ovaj iskusni i pouzdani fudbaler u pitanju, tako da će susrete s Čukaričkim i Radničkim Puškarić ispratiti s tribina.

Autor: Dnevnik