Početna Kultura Festival kamerne muzike u Svilari i Eđšegu od 10. septembra

Festival kamerne muzike u Svilari i Eđšegu od 10. septembra

0

Treći Festival kamerne muzike održaće se od 10. do 15. septembra na dve lokacije u Novom Sadu, u Kulturnoj stanici Svilara i Kulturnoj stanici Eđšeg.

Festival kamerne muzike je svoje prvo izdanje doživeo u septembru 2018. godine u Novom Sadu, a njegovo osnivanje su, početkom iste godine, inicirale novosadske umetnice Ksenija Mijatović Korom i Veronika Antunović Marić u saradnji sa istaknutim italijanskim dirigentom Đanlukom Marčanom.

Ideja Festivala kamerne muzike je promocija zajedničkog muziciranja, kao i promocija kamernih sastava koji funkcionišu kao celina duži niz godina i koji, kao takvi, podržavaju osnovnu ideju festivala.

Novi Sad će tokom trajanja Festivala kamerne muzike biti regionalni, ali i evropski centar ovog vida promocije umetničke muzike.

Koncert otvaranja i autorsko veče Aleksandre Vrebalov povodom autorkinog 50. rođendana održaće se 10. septembra u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

Narednog dana, 11. septembra, s početkom u 20 časova, takođe u Kulturnoj stanici Svilara održaće se koncert “Mladi talenti” gde će, ovom prilikom, nastupiti najbolji kamerni ansambali u Srbiji.

Na drugoj lokaciji, u Kulturnoj stanici Eđšeg, u ponedeljak, 14. septembra, održaće se koncert Novosadskog duvačkog kvinteta, s početkom u 20 časova.

Narednog dana, u utorak, 15. septembra, takođe Eđšegu, održaće se koncert Veče sevdalinki-Belgrade Soul, s početkom u 20 časova.

Više detalja o ovogodišnjem programu Festivala kamerne muzike potražite na Facebook stranici festivala.

Autor: NSHronika
Foto: Promo/Festival kamerne muzike