Početna Kultura Festivali Exit i Sea Dance u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade

Festivali Exit i Sea Dance u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade

0

exit-egzit-festival-dens-arena-dance-arena-masa-ljudi-publika-fanovi-exitfest-org-bernard-bodo-jpg_660x330

Festivali Exit i Sea Dance, koji su ove godine zabeležili rekordnu posećenost, ponovo su u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade.
Pobednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za Najbolji veliki evropski festival, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu Najboljeg srednje-velikog festivala, odnosno do 40.000 posetilaca po danu.

Exit je u konkurenciji sa 34 festivala iz 15 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Tomorrowland, Wacken, Lollapalooza Berlin i drugi.

Pored glasova stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Prošle godine je glasalo rekordnih 1,2 miliona fanova, a ove godine mnogi će svoj glas ostaviti na internet adresi www.surveymonkey.com/r/TLB8Z6C.

Glasanje traje do 12. novembra, a pobednici biće proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016.

Exit je nominovan i za drugu važnu evropsku festivalsku nagradu – UK Festival Awards, kao najbolji festival van Velike Britanije. Exit je jedini festival iz Srbije nominovan za ovu prestižnu titulu, i jedini koji ju je osvojio još 2007. godine.

Glas za Exit fanovi mogu ostaviti na adresi www.surveymonkey.com/r/LDRZ6SH u kategoriji “Best Overseas Festival”, a najsrećniji glasači osvojiće VIP ulaznice za pobedničke festivale u Velikoj Britaniji.

Exit je ove godine slavio svoj 15. rođendan uz Emeli Sande, Motorhead, Clean Bandit, Toma Odella, Hardwella, Johna Newmana, Martina Garrixa, Faithless, Capital Cities, Chrisa Liebinga, Tale of Us, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Leftfield, Zomboy, Hladno pivo, Artan Lili…

Sea Dance su nastupima obeležili The Prodigy (nominovani za najbolje hedlajnere i festivalsku himnu), Roisin Murphy, Rudimental (nominovani za festivalsku himnu), Sigma, Grammatik, Noisia, Flight Facilities, Dubioza kolektiv, Who See i drugi umetnici.

Na Exit Avanturu krenuli su gosti iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata. Novinari iz 27 zemalja sveta pratili su najveće okupljanje mladih u Jugoistočnoj Evropi, a publika oba festivala je glasno pozdravila i dve prosidbe.

Autor: Tanjug