Početna Kultura Film “Dobra žena” u Areni: Specijalna projekcija i razgovor s Mirjanom Karanović

Film “Dobra žena” u Areni: Specijalna projekcija i razgovor s Mirjanom Karanović

0

Dobra zena promo

Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, te uspešne domaće premijere i osvojenih nagrada, “Dobra žena” Mirjane Karanović, počinje bioskopski život.

Osim teme filma koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima. Ovo će biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije.

Tim povodom, u sredu, 27. aprila u 18 časova, biće održana specijalna projekcija filma “Dobra žena” u Areni Cineplex, gde će gledaoci imati priliku da razgovaraju sa autorkom filma Mirjanom Karanović, kao i s delom glumačke ekipe – odmah nakon projekcije, u bioskopskoj sali.

Podsećamo, “Dobra žena”, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanovićeva je nakon domaće premijere na Festu nagrađena “za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film”. Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike “Milutin Čolić” – “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnostima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije”.

U filmu “Dobra žena” pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi.

NAGRADE NA INOSTRANIM FESTIVALIMA

Na nedavno završenom internacionalnom filmskom festivalu u Klivlendu, gde je prikazan u sklopu programa George Gund III Memorial Central and Eastern Europe Film Competition, film je dobio glavnu nagradu. Nekoliko dana kasnije “Dobra žena” nagrađena je i posebnim priznanjem na Vilnius internacionalnom filmskom festivalu, kada je u sklopu selekcije New Europe – New Names, film dobio Cicae nagradu.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Promo