Početna Danas u gradu Tribina “Zelena debata: kulTTurizam” danas u Novom Sadu

Tribina “Zelena debata: kulTTurizam” danas u Novom Sadu

0

tribina-kcns-jpg_660x330ž

U klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada danas u 18 časova biće održana tribina pod nazivom “Zelena debata: kulTTurizam”.

Novi Sad se, kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture, deklarativno opredelio za kulturni turizam kao naročito važnu turističku formu. Međutim, napraviti od jednog grada turističko-kulturni brend, učiniti ga uzbudljivim za sve zahtevnije turiste, nije samo obaveza gradskih stratega, institucija i organizacija, već i izazov za sve njegove stanovnike.

Kulturolog Goran Tomka govoriće o kulturnom turizmu sa teorijskog aspekta i dati kratak uvid u preliminarne rezultate istraživanja kulturnih navika i potreba Novosađana.

Biljana Marčeta, turistička preduzetnica preneće svoja zapažanja o očekivanjima i zahtevima stranih turista i upoznaće zainteresovane sa rezultatatima rada Dunavskog turističkog klastera Istar 21.

U razgovoru će učestvovati i Miroslav Farkaš – novinar, istraživač i direktor udruženja “Cerkin”, koje se bavi kreativnim društvenim aktivizmom.

Program Zelene debate namenjen je susretanju stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice.

Izvor: RTV
Foto: Promo