Početna Kultura Film Galerije Matice srpske i Akademije umetnosti u Novom Sadu ušao u...

Film Galerije Matice srpske i Akademije umetnosti u Novom Sadu ušao u finalni izbor za nagradu “MUSEUM IN SHORT”

0

Galerija Matice srpske u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu je ove godine povodom izložbe Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti kreirala neobičan film – Momentum i konkurisala za međunarodno priznanje MUSEUM IN SHORT.

Ovo je film koji priča o samoj Galeriji Matice srpske, kustosima i konzervatorima koji svojim radom oživljavaju sliku Ustanak Crnogoraca Đure Jakšića. Muzejske izložbe su kao pozorišne scene – mesta koja vas inspirišu, govore o prošlosti i budućnosti i podstiču emocije. One imaju moć da ožive istorijske epohe i duh vremena. Stvarajući „sliku u pokretu“ stručnjaci Galerije u filmu i u stvarnosti udišu novi život umetničkim delima koja žive pod krovom Galerije i tako nude posetiocima “momentum” – nezaboravan trenutak pred umetnosti!

Nagradu MUSEUM IN SHORT zajednički su osmislile organizacije MUSIL (Museum of Industry and Labour), EMA (European Museum Academy), Fondazione Brescia Musei, u saradnji sa Forumom slovenskih kultura i Internacionalnim komitetom muzeja Italije kako bi na međunarodnom nivou promovisali kratke muzejske filmove.

U izboru od 12 finalista, pobeđuje film sa najviše glasova publike, zato glasajte za film Momentum preko linka OVDE.

Izvor i foto: Promo