Početna Kultura Fondacija Dušan Kešelj nagradila maturante Zmaj Jovine Gimnazije

Fondacija Dušan Kešelj nagradila maturante Zmaj Jovine Gimnazije

0

unnamed (13)

Na svečanosti povodom dodele svedočanstava održane u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, Fondacija za mlade talente Dušan Kešelj ove godine nagradila je dva maturanta.

Svečanost je počela izvedbom hora i orkestra Gimnazije, nakon čega je usledila dodela svedočanstava najboljim đacima 148. generacije. Direktor škole dr Radivoje Stojković se obratio izrekom Heraklita “Da je skrivena nit harmonije daleko značajnija od onoga što je vidljivo“, i dodao da đake u njihovoj školi uče da nije važno sve reći i svima sve objasniti, jer se mnogo toga može reći i ćutanjem.

unnamed (10)

Fondacija Dušan Kešelj dodelila je Povelju i nagradu najboljima u generaciji, Stefanu Velji i Dimitriju Erdeljanu za postignute rezultate iz informatike koje su ostvarili u toku školovanja.

unnamed (12)

Stefan Veljo jedan od dobitnika Povelje i nagrade Fondacije Dušan Kešelj  je rekao da je za njega ova Povelja, kao i bilo kakvo drugo priznanje za neki uspeh, koji je praćen dugogodišnjim radom i zalaganjem, predstavlja veliku satsfakciju i potvrdu da trud i uložen napor nisu bili uzaludni, i dodao da mu ova nagrada predstavlja veliko zadovoljstvo.

unnamed (11)

Za Dimitrija ova nagrada predstavlja priznanje za njegov rad,koji je prepoznat kao i to da je njegov rad iz oblasti informatike samim tim cenjen.

Na ovaj način Fondacija Dušan Kešelj želi da podstiče rad mladih talenata i da afirmiše pozitivne društvene vrednosti.

Autor: Ljiljana Kozarev, nshronika.rs