Početna Kultura “Formula za održivost” povodom Dana volontera u Kulturnoj stanici Eđšeg

“Formula za održivost” povodom Dana volontera u Kulturnoj stanici Eđšeg

0

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na konferenciju „Formula za održivost“ 5. decembra, od 10 do 16 časova, u Kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4), kojom će biti obeležen Dan volontera.

Konferencija predstavlja rezultate projekta „Novosadski volonterski servis“ koji u partnerstvu sprovode „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Omladinski savez udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS“.

Program „Novosadski volonterski servis“ nastao je sa idejom da promoviše volontiranje i pruži održive mehanizme volontiranja u Novom Sadu.

Dve prestonice odlučile su da zajedničkim snagama izgrade Novosadski volonterski servis kao uređen, jedinstven i prepoznatljiv servis koji će odgovarati na potrebe svih stanovnika oslanjajući se na dosadašnju praksu ne samo u Novom Sadu već i u Srbiji, regionu i Evropi.

Nakon dve godine rada, preko 137 podržanih volonterskih aktivnosti i preko 1.047 volontera i 9.000 volonterskih sati, organizujemo konferenciju sa ciljem predstavljanja rezultata i praksi iz regiona, kao i da podelimo iskustva volontera i organizatora volontiranja.

Informacije o konferenciji možete pronaći OVDE.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay