Početna Kultura Fotografisanje posetilaca pred umetničkim delima u subotu u GMS

Fotografisanje posetilaca pred umetničkim delima u subotu u GMS

0

Akcija fotografisanja posetilaca pred umetničkim delima u stalnoj postavci biće organizovano u subotu, 31. marta u Galeriji Matice srpske, povodom predstojeće izložbe “Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika“.

Akcija će biti organizovana od 10 do 14 časova.

Ovom akcijom i izložbom Galerija Matice srpske i Akademija umetnosti žele da pokažu da umetnička dela koja se čuvaju u muzejskim ustanovama pripadaju ljudima i da umetnost samo u interakciji s publikom ostvaruje svoje vrednosti i značaj.

Zbog toga svim ljubiteljima umetnosti i muzeja nudimo mogućnost da odaberu omiljenu sliku, delo s kojim se povezuju i identifikuju, fotografišu se i tako postanu deo izložbe ‘Kroz objektiv. Galerija, umetnost, publika’. Na ovaj način želimo da ih podstaknemo da razmišljaju o delima iz kolekcije Galerije Matice srpske kao i o svojoj pripadnosti u okviru ustanove kulture koja čuva najreprezentativnija dela nacionalne likovne umetnosti“, navode iz Galerije Matice srpske.

Tokom ove akcije posetioci će moći da se fotografišu s osam slika koje je publika putem društvenih mreža izglasala. Biće organizovano fotografisanje posetilaca pred slikama “Anđeo mira” Stevana Aleksića i “Nadurena devojčica” Uroša Predića, a fotografisanje s drugim slikama zakazana su za 17, 21. i 28. april.

Glasanje pod nazivom “Umetničko delo po mojoj meri” za ona dela pred kojim će se posetioci fotografisati može se obaviti do 30. marta OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: