Početna Kultura Fotografski klub Vojvodina obeležava jubilej postojanja i rada

Fotografski klub Vojvodina obeležava jubilej postojanja i rada

0

fotografi,-izlozba

Klupskom izložbom “Naših pet godina” u Kulturnom centru Novog Sada od 17. jula do 3. avgusta 2015.godine, Fotografski klub Vojvodina obeležava jubilej postojanja i rada.
Na izložbi su zastupljeni radovi sadašnjih aktivnih članova, ali i nekadašnjih članova koji su u ranijem periodu aktivno delovali u klubu. Izložbu će otvoriti doajen srpske i jugoslovenske fotografije Tomislav Peternek, majstor fotografije iz Beograda, kome je Skupština FKV dodelila ove godine “Povelju počasnog člana” Fotografskog kluba Vojvodina. Otvaranje izložbe je u petak 17. jula u 19 časova u galeriji “Tribina mladih” na drugom spratu Kulturnog centra Novog Sada.

Izložene fotografije na ovoj izložbi su radovi fotoamatera koji su započeli, a potom i razvijali svoje fotografsko viđenje u klubu, ali ima i radova pojedinaca fotoamatera koji su mnogo ranije, pre osnivanja FKV, upoznali fotografske principe i likovnost.

Fotografski klub Vojvodina je u ovom trenutku najveće i najaktivnije udruženje koje neguje kreativnu fotografiju u Novom Sadu i Vojvodini, i jedan je od najaktivnijih foto klubova u Srbiji. Klub je član Foto saveza Srbije.

Aktivnosti i zadaci kluba u pet godina postojanja su bili: da predstavlja značajne fotografe, organizuje izložbe, predavanja o fotografiji, foto-izlete, foto-školu, foto-radionice, foto-kurseve kako za svoje članove, tako i za građanstvo. Sa klubom sarađuju, predaju u klubu i otvaraju klupske izložbe najeminentniji majstori fotografije u Srbiji, i neki vrlo značajni fotografi iz inostranstva, profesori fotografije na fakultetima i visokim školama, kao i urednici fotografije u najpoznatijim ilustrovanim i dnevnim novinama.

Klub od nastanka poseduje i svoj sajt od samog osnivanja na adresi www.fkv.rs koji prati klupske aktivnosti, i na svom forumu okuplja veliki broj fotoamatera koji se interesuju za kreativnu fotografiju. Redizajnirani sajt u junu 2015. godine je postigao veliki uspeh i postao sajt sa najboljim rejtingom među fotografskim sajtovima u Srbiji.

Autor: RTV
Foto: fkv.rs