Početna Kultura Gimnazijalci Novog Sada podržali kadidaturu „Osijek 2020″

Gimnazijalci Novog Sada podržali kadidaturu „Osijek 2020″

0

novi-sad-osijek
Odbor za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture juče je organizovao performans na novosadskom keju, u kome su članovi hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ držali u rukama slova koja su činila natpis „Novi Sad 2021 i Osijek 2020″. Ta taj način, iskazana je podrška gradu Osijeku koji je 17. aprila predao kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, kaže se u saopštenju.
Povodom kandidature Osijeka, u tom gradu je isti dan održan performans gde je 2.020 mladih osiječana, učenika pet srednjih škola, pružili ruke i napravilo veliki obruč oko starog dela grada -Tvrđe, i na taj način podržali svoj grad na putu do titule Evropske prestonice kulture.
U četvrtak 16. aprila objavljen je poziv za predlaganje projektnih ideja za projekat kandidature grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021 godine. Cilj ovog poziva, simbolički nazvanog „Stvarajmo zajedno“, je kreiranje originalnog i inventivnog programskog koncepta i uključivanje građana i šire javnosti u postupak kandidature.

Tekst poziva za podnošenje projektnih ideja kriterijumi, kao i sve ostale informacije mogu se pronaći na adresi www.novisad2021.rs . Popunjene prijave je potrebno dostaviti mejlom na predlog@novisad2021.rs , najkasnije do 15. maja.

Autor RTV