Početna Kultura Program Gradske biblioteke povodom Dana grada!

Program Gradske biblioteke povodom Dana grada!

0

biblioteka

Gradska biblioteka u Novom Sadu organizovaće 2. februra niz aktivnosti i kulturnih dešavanja u svojim ograncima povodom Dana grada. Program će biti namenjen građanima Novog Sada, a za one koji se tog dana prvi put upisuju u Gradsku biblioteku osiguran je popust od 50 odsto.U Ogranku „Đura Daničić” biće organizovan interaktivni razgovor o aktuelnim i nagrađivanim knjigama, a radno vreme će biti produženo do 22 časa, dok će Dečje odeljenje Gradske biblioteke organizovati posetu redakciji Radio Novog Sada.

U bibliotečkom organku „Danilo Kiš“ biće održana promocija knjige „Novi Sad od neandretalaca do Turaka”, a govoriće autor, arheolog Predrag Medović. Promocija počinje u 20 časova.U „Stevanu Sremcu” moći će da se pogleda izložba knjiga „Novom Sadu s ljubavlju”, a u „Žarku Zrenjaninu” izložba slika o istoriji Novog Sada, kao i izložba „Pesnici o Novom Sadu”. Ogranak će raditi do 22 časa.

U bibliotečkom ogranku „Petefi Šandor” posetioci će imati priliku da, od 12.30 do 15.30 časova, pogledaju izložbu knjiga „Novi Sad u literaturi”.

Autor: Dnevnik