Početna Kultura Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi nove internet sadržaje

Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi nove internet sadržaje

0

Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi svojim korisnicima da sve naslove koje žele, mogu pretražiti putem sajta biblioteke gbns.rs.

Na sajtu se nalaze sve informacije o radu i postojanju biblioteke. Za pitanja i savete moguće je obratiti se bibliotekarima lično, putem mejla, telefona, servisa „Pitajte bibliotekara“ ili Fejsbuk stranice „Gradska biblioteka u Novom Sadu“, a odgovori se mogu pronaći u opciji „Često postavljana pitanja“.

Na početnoj stranici sajta dostupan je elektronski katalog za pretragu knjiga, koji je dobio nov izgled, ali i nove funkcije.

Dostupno je i istovremeno pretraživanje fondova svih biblioteka u Srbiji koje koriste sistem BISIS. Za sam naslov koji vam je potreban dobićete informacije u kom ogranku se nalazi primerak, kao i da li je trenutno slobodan za izdavanje.

Novina je i mogućnost otvaranja veb-naloga koji doprinosi personalizaciji pretraživanja, a dostupna je članovima biblioteke. Za otvaranje veb-naloga je dovoljno da se obratite bibliotekaru i date mejl adresu na koju će vam biti poslat aktivacioni mejl. U izradi je i mogućnost rezervacije naslova preko veb-naloga.

Izvor: RTV, Dnevnik
Foto: Printscreen