Početna Kultura Halid Bešlić posle dve godine ponovo na “Tamburica festu”

Halid Bešlić posle dve godine ponovo na “Tamburica festu”

0

halid beslic

“Tamburica fest” je jedna od najlepših priča u Srbiji. Tim rečima, Halid Bešlić, balkanska estradna zvezda, koji ove godine nastupa ponovo na Petrovaradinskoj tvrđavi, ne krijući emocije ističe u prvi plan zadovoljstvo dolaska u Novi Sad i najavljuje novi spektakl. Popularni pevač, na sceni već 37 godina, koji je održao na hiljade solističkih koncerata širom planete, ima 16 snimljenih i dva albuma uživo rasprodatih u milionskim tiražima, više od 500 humanitarnih koncerata najavljuje istinsko druženje sa publikom i njegovim fanovima.

“Spektakl čine tamburaši i 20.000-30.000 ljubitelja istinske muzike, one iz duše i jedva čekam da dođem u Novi Sad. Pre dve godine sam bio na Tamburica festu i zaista je bio spektakl pa će, ako je po tome suditi, od 21. do 25. juna, očekujem, biti još bolje. Ja ću, po tradiciji i običaju tamburaške smotre, najpre na koncertu koji je u subotu, 25. juna, nastupiti u pratnji tamburaškog orkestra sa sedam-osam pesama, a u drugom bloku sa mojim bendom. Inače, moje pesme se nalaze u repertoaru tamburaških orkestara na ovim prostorima. Reč je o pesmama koje imaju upravo tu tamburašku nit i redovno se dešavalo da s tamburašima, bez probe, odsviramo i otpevamo te pesme”, rekao je Halid.

Specijalni gost na koncertu Halida Bešlića u revijalnom delu “Tamburica festa 2016.”, biće Zoran Kalezić.

“Nas dvojica imamo i duet i očekujem da će sve to mnogo dobro da izgleda i da će publika biti zadovoljna, što je najvažnije. Bio sam njegov gost na koncertu u ‘Sava centru’, sada mi on uzvraća gostovanje i izvesno je da će nekoliko svojih pesama takođe otpevati u pratnji tamburaškog orkestra”, kaže Bešlić.

Autor: NsHronika
Foto: Promo