Početna Kultura Holivudski glumci posetili Novi Sad

Holivudski glumci posetili Novi Sad

0

Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud, koji borave u Novom Sadu povodom pretpremijere njihovog novog filma “Povratak”, u bioskopu “Arena Cineplex”, posetili su Gradsku kuću kako bi odali priznanje Novom Sadu za nedavno osvojenu titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Njih je primio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić zajedno sa direktorom Fondacije “EPK 2021” Nemanjom Milenkovićem.

“Drago mi je što mogu u ime Grada Novog Sada da pozdravim i poželim dobrodošlicu čuvenim glumcima Džonu Sevidžu i Lazaru Rokvudu, kao i celokupnoj filmskoj ekipi koja je došla u naš grad kako bi prisustvovala današnjoj pretpremijeri filma ‘Povratak’. Posebno je zadovoljstvo kada takvi holivudski velikani imaju želju da dođu u naš grad kako bi nam odali priznanje za sve što smo postigli na polju kulture, a tu prvenstveno mislim na osvajanje prestižne titule Evropske prestonice kulture. Na sastanku koji sledi razgovaraćemo o modalitetima buduće sradnje, makar to bilo i na savetodavnom nivou. Posebno me raduje što su naši gosti našli vremena za obilazak i više važnih institucija u gradu, kao što su Škola za osnovno i srednje obrazovanje ‘Milan Petrović’ i Akademija umetnosti”, naglasio je Dalibor Rožić.

Slavni Džon Sevidž rekao je da je počastvovan što je u Novom Sadu i Srbiji koji imaju prelepu kulturu, ljude, i gde je, kako je ocenio, izvanredan provod.

“Film ‘Povratak’ je lična priča, koji jezikom umetnosti govori o očajničkom osećaju usamljenosti i nedostajanja ljudi koje voliš, a nisi u mogućnosti da kontrolišeš događaje spoljnog sveta”, istakao je Sevidž.

Prema rečima Lazara Rokvuda ovo je njegov prvi film na srpskom jeziku, zbog kojeg se posle mnogo godina vratio u svoju zemlju i svoj rodni grad Sombor.

“Ne znam da li je to slučajnost ili zakon univerzuma, ali nisam ni sanjao da će se ovako nešto desiti. Upoznao sam Miodraga Jakšića koji je bio izdavač moje biografije, a sada je moj producent, i njegov brat Predrag je napisao scenario za mene. To je veoma velika stvar za glumca kada se ne prilagođava on scenariju već je obratno. Možda je ovo najbolji film u mom životu”, zaključio je Lazar Rokvud.

Autor: NsHronika