Početna Kultura “Isidorini” glumci treći na Međunarodnom festivalu školskog teatra u Rumuniji!

“Isidorini” glumci treći na Međunarodnom festivalu školskog teatra u Rumuniji!

0

Učenici Dramske sekcije Gimnazije „Isidora Sekulić” na engleskom jeziku nedavno su učestvovali na Međunarodnom festivalu školskog teatra, „Aplauz festivalu”, u rumunskom gradu Konstanci, kao prva trupa iz Srbije na toj manifestaciji.

Stručni žiri im je dodelio treću nagradu za predstavu u celini, uz pohvale, a izveli su Šekspirovog „Hamleta”.

Osim naših gimnazijalaca, u takmičarskoj konkurenciji učestvovalo je još 11 pozorišnih trupa iz Bugarske, Moldavije i Rumunije. Festival koji je, po deveti put, organizovao Nacionalni koley „Mirča čel Batran” iz Konstance, promovisao je pozorišnu umetnost, saradnju školskih ustanova i međukulturnu razmenu učenika i profesora. U Rumuniju je učestvovalo 11 naših učenika, u pratnji profesorica engleskog jezika Bosiljke Trifunović Vernački i veronauke Božidarke Andrić.

Učesnici festivala imali su organizovane obilaske kulturno-istorijskih znamenitosti Konstance i pozorišne radionice s profesionalnim glumcima i koreografima. Osim toga, mladi pozorišni entuzijasti imali su priliku da budu gosti Nacionalnog koleya „Mirča čel Batran” i da se upoznaju s načinom rada u njihovim školama.

Izvor: Dnevnik
Foto: Gimnazija “Isidora Sekulić”