Početna Kultura Izložba crteža Milice Lazarević

Izložba crteža Milice Lazarević

0

mali-likovni-salon,-milica-lazarevic-jpg_660x330

Izložba “Crteži” Milice Lazarević biće otvorena u ponedeljak 20. juna u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Postavka traje do 2. jula 2016. godine.

“Motiv deteta u slikarstvu refleksija je društvene svesti o vrednosti deteta kao ličnosti u razvoju. Istovremeno je to umetnički, intuitivni, nesvesni ili svesni čin prema vrednostima čiji je simbol dete – čistota duše, nevinost, sposobnost praštanja, zaigranost, posvećenost, trpljenje, iščekivanje, poverenje i transcedencija. Izložba komunicira sa detetom u posmatraču, prizivajući sećanja, suočavanja, bez pretendovanja na davanja konkretnih odgovora, već pružanje širokog spektra stavova i stanja: od radosti do potpune ugroženosti”, rekla je autorka.

Izložba se sastoji od crteža većeg formata (180 x 130 cm). Rađenih tušem na papiru.

Milica Lazarević je rođena 1988. godine u Halmstadu (Švedska). Na Fakultetu primenjenih umetnosti diplomirala je 2011. godine kao student generacije na Odseku zidno slikarstvo , gde je trenutno na doktorskim umetničkim studijama. Na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu radi kao docent na predmetima Crtanje i Slikanje. Dobitnica je druge nagrade Niš art fondacije (2013), nagrade „Branko Šotra” Fakulteta primenjenih umetnosti (2011) i stipendije Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka.

Autor: RTV
Foto: kcns.org.rs