Početna Kultura Izložba dečijih radova “I ja se pitam”

Izložba dečijih radova “I ja se pitam”

0

IMG_8948

Otvaranje izložbe dečijih radova pod nazivom “I ja se pitam”, održaće se u nedelju, 29. maja, u 15.30 časova, u galeriji “Pro Arte” koja se nalazi u ulici Stevana Musića broj 14.

Program pod nazivom “Školica slikanja” realizuje se u okviru Udruženja građana “4 art”, i u njega su uključena deca uzrasta od četiri do 11 godina, a projekat je zasnovan na kreativnosti i likovno pedagoškim metodama.

– Deca koja su aktivno učestvovala u našem programu, sa puno ljubavi, kreativnosti i posvećenosti, stvorila su dela koja su veoma originalna i od kojih nam zaista zastaje dah. Želeli smo da podstaknemo decu na slobodno, kreativno mišljenje i pozitivan stav prema sebi i okolini koja ih okružuje. Ponašanje društva prema deci zavisi od načina na koji društvo shvata to dete, njegov razvoj i učenje – navodi se u pozivu organizatora.

Ovakvi projekti najbolja su podrška razvoju dečije stvaralačke produkcije. Slikanje stimuliše misli, verovanja i ideje, a crtež ne poznaje starosne granice.

– Svet oko nas pretočili smo u boje, svet u kome slike objašnjavaju, dočaravaju, kreiraju, u kome zapravo slike pričaju priče. Svako dete može da nacrta sve što poželi, a mi smo tu da mu u tome pomognemo.

Organizatori vas pozivaju da saslušate te priče i doživite neku svoju poetiku, koja može da bude potpuno drugačija od one koju je umetnik gajio dok se slika rađala.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo