Početna Politika Milenko Jovanov: Birači odbacili korupcionašku politiku Pajtića

Milenko Jovanov: Birači odbacili korupcionašku politiku Pajtića

0

sns-logo-1

Kandidat Srpske napredne stranke za poslanika u Skupštini AP Vojvodine Milenko Jovanov izjavio je danas da su birači na pokrajinskim izborima 24. aprila poslali jasnu poruku da korupcionaška politika koju je u Vojvodini vodio Bojan Pajtić nema podršku ni u jednom delu Srbije.

Jovanov je takođe istakao da sve institucije u Srbiji, bilo da su republičke, pokrajinske ili lokalne, moraju pred sobom imati isti cilj, a to je stabilna i uspešna Srbija, što, kako je istakao “ne znači jednoumlje, već zajednički rad na ostvarivanju ciljeva koji su značajni svim građanima, bez obzira na političku pripadnost”.

Jovanov je u intervjuu za današnji broj novosadskog Dnevnika rekao da je Pajtićeva politika – politika sukoba i mržnje.

– Građani su jasno na izborima rekli da žele politiku SNS-a i Aleksandra Vučića, dakle politiku stabilnosti i uređenja Srbije koja, fudbalskim rečnikom, pobeđuje i kod kuće i na strani, i da takvu politiku žele i na pokrajinskom i na nivou Republike i u ogromnoj većini gradova i opština – rekao je Jovanov.

Po njegovim rečima, očekivanja birača nisu mala i podrazumevaju ozbiljan posao demontiranja kriminalnog korupcionaškog sistema koji je, kakao je istakao, “uspostavila, gajila i novcem građana finansirala Demokratska stranka”.

Jovanov je istakao da u narednom periodu moraju biti zaustavljeni svi negativni trendovi koji su započeti u prethodnih 16 godina, što, po njemu, znači da prioritet pokrajinskog budžeta više ne može da bude zaprašivanje komaraca i nevladine organizacije, već zapošljavanje kroz razvoj poljoprivrede i industrije.

– Potrebno je zaustaviti one sulude ideje koje su išle u pravcu stalnog stvaranja tenzija na relaciji republička vlast – pokrajinska vlast i destabilizacije Srbije, kao i ozbiljnog koketiranja sa separatizmom. Zadatak je da se stvori sistem u kojem nikada više nikom neće pasti na pamet da otima novac od dece ometene u razvoju, kao što je to bio slučaj sa Heterlendom – naglasio je Jovanov.

Izvor: Tanjug
Foto: SNS