Početna Kultura Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” u Muzeju Vojvodine

Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” u Muzeju Vojvodine

0

Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” biće otvorena u utorak, 1. decembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.

Posetioci će na izložbi moći da vide fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči (fibula), koje su nastale kao proizvod ispiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića nakitom iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine (u sklopu izložbe “Nakit, skriveno značenje”).

Otvaranje izložbe je u 16 časova, ali zbog trenutne epidemiološke situacije održaće se bez publike, u prisustvu i uz pozdravne reči ambasadora Arapske Republike Egipat Amr Alguvejlija i direktorke Muzeja Vojvodine Tijane Stanković Pešterac.

Svi zainteresovani će snimak otvaranja i predavanje na temu “Nakit u kontekstu” predavača egiptolog Nenada Markovića moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.

Izložba se može posetiti do utorka, 10. decembra, od 10 do 18 časova.

Izložbom se obeležava Nedelja dizajna Novi Sad, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Izvor: 021
Foto: Pixabay