Početna Kultura Izložba i predavanje umetnika iz Irana

Izložba i predavanje umetnika iz Irana

0

3701-kcns

Izložba slika profesora Sejeda Hasana Soltanija biće otvorena u ponedeljak, 24. avgusta u 19 časova, u holu Kulturnog centra Novog Sada ispred Velike sale. Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Upoznavanje sa kulturom i tradicijom prijateljskih zemalja i predstavljanje naše kulture“, a plod je saradnje Omladinskog udruženja “Omladinski pokret Srbije”, Kulturnog centra Islamske Republike Iran u Beogradu i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Osim izložbe, ovaj umetnik i profesor održaće i  niz predavanja u Kulturnom centru Novog Sada, na temu “Persijska umetnost kroz vekove”, “Savremena umetnost u Iranu i obrazovni sistem” i umetničke radionice.

Sejed Hasan Soltani rođen je 1964 u Jazd u Iranu, gde je i diplomirao na Fakultetu lepih umetnosti kao najbolji u klasi slikarstva. U Teheranu je završio Master studije, dok je doktorat iz vizuelnih umetnosti završio na Gerasimov Univerzitetu za kinematografiju u Rusiji. Predavač je na nekoliko fakulteta. Držao je predavanja i izlagao istraživačke eseje na više od 20 domaćih i međunarodnih seminara. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi. Član je istaknutih Iranskih i svetskih organizacija u oblasti umetnosti, režije i video animacije.

Izvor: mojnovisad.com
Fotografija: kcns