Početna Kultura Izložba Nataše Teofilović u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izložba Nataše Teofilović u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

0

9240-msuv

Izložba Nataše Teofilović “Distance” biće otvorena u petak, 6. maja u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Samostalna izložba Nataše Teofilović istražuje dvadesetogodišnji period njenog rada, te izložba obuhvata, pored radova iz oblasti digitalne umetnosti, po kojima je umetnica poznata široj javnosti, i radove iz drugih ume tničkih disciplina: video, dokumentarni video, performansi i umetničke akcije, crteži, fotografije, objekti, instalacije, ambijenti.

Kao dobitnica značajnih svetskih nagrada iz oblasti digitalne umetnosti, prvi put ima priliku da u Srbiji, na jednom mestu i sveobuhvatno prikaže svoja istraživanja u oblasti digitalne animacije, grafike i fotografije.

Nataša Teofilović (1968) je umetnica koja kroz novomedijsku i kompjutersku umetnost istražuje pojavnost i identitet ženskog i čulnog u virtuelnom prostoru. Njen umetnički razvoj kretao se od neokonceptualne umetnosti ranih 90-ih do digitalne umetnosti novog veka, koja spaja umetnost, nauku i tehnologiju. Tehnički posmatrano, ona radi u različitim medijima, od eksperimentalnog videa i performansa do 3D karakter animacije i digitalnih ambijenata. Konceptualno, te radove objedinjuju teme identiteta u praznom (void) virtuelnom prostoru, percepcije virtuelnih bića i ispitivanje granica između virtuelnog i stvarnog prostora. Njeni digitalni radovi se mogu opisati terminima interdisciplinarne, hibridne i intraaktivne umetnosti.

Izlaže od 1995. godine i od tada je realizovala 15 samostalnih i oko 120 kolektivnih izložbi.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 21. maja.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Promo