Početna Aktuelno Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” otvorena u Zrenjaninu

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” otvorena u Zrenjaninu

0

Centar za lokalnu demokratiju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nastavlja kampanju “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SVET”.

Ove godine kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa je u projekat uvršteno deset stranih država iz celog sveta.

Kampanja “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta sa ciljem da predstavimo one koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti, a uprkos tome postižu veliki uspeh u svojim profesijama.

U okviru projekta, izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije. Krajem decembra prvo otvaranje je održano Šapcu, a Zrenjanin je drugi grad u kom je danas otvorena izložba.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili Nj.E. Eduardo Botelho Barbosa, ambasador Brazila u Srbiji i Siniša Onjin, vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izložba će moći da se pogleda narednih sedam dana, sve do 12. januara 2022. godine.