Početna Kultura Izložba “Reciklaža igre” od ponedeljka u KCNS-u

Izložba “Reciklaža igre” od ponedeljka u KCNS-u

0

kcns_izlozba

Izložba “Reciklaža igre” Ivana Kocića biće otvorena u ponedeljak 12. septembra u 19 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Uz dečju pomoć, Kocić sakuplja odbačene igračke koje predstavljaju njegov alat i od njih pravi umetnička dela. Ovaj umetnik poznat je po tome što od “odbačenih” cipelica, šnalica, igračaka, autića, kockica, vajarskom tehnikom asemblaž izrađuje ženske portrete.

Osim toga Kocić vodi interesantnu emisiju na “Srpskoj naučnoj televiziji” pod nazivom “Portret kod Ivana” pa je tako kroz razgovor oslikao velike umetnike srpske scene, a neki od njih su Ivan Bekjarev, Vladan Dujović-Duja, Nebojša Dugalić, Lazar Ristovski, Vlasta Velisavljević, Ljubivoje Ršumović, Neda Arnerić i mnoge druge.

Ivan Kocić rođen je u Trsteniku 1982 godine. Završio je studije zidnog slikarstva na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Miroslava Lazovića kao student generacije za 2006 godinu. Imao je nekoliko samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi. Takođe je izveo veći broj murala, fresaka i mozaika na javnim zgradama. Od 2008. godine član je ULUSA-a, a od 2011. i ULUPUDS-a. Živi i stvara u Beogradu.

Izvor: 021
Foto: Promo