Početna Kultura Izložbe, lutkarska predstava i obilazak vojnih galerija povodom 65 godina Muzeja grada...

Izložbe, lutkarska predstava i obilazak vojnih galerija povodom 65 godina Muzeja grada Novog Sada

0

Izložbama, lutkarskom predstavom i besplatnim obilaskom vojnih galerija, Muzej grada Novog Sada od danas, 22. oktobra do petka, 25. oktobra obeležava 65 godina rada.

Danas, 22. oktobra u 13 časova u Istorijskom arhivu Novog Sada u Filipa Višnjića 2a biće svečano otvorena izložba “75 godina od oslobođenja Novog Sada“, koprodukcija Muzeja grada Novog Sada i Istorijskog arhiva grada Novog Sada. Danas će ulaz u sve objekte Muzeja biti besplatan.

Takođe, u 15 časova biće organizovana i besplatna tura kroz Podzemne vojne galerije na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svi zainteresovani za obilazak Podzemnih vojnih galerija ne treba ranije da se prijavljuju, dovoljno je da se jave u vodičku službu Muzeja 10 minuta pre početka ture.

U četvrtak, 24. oktobra u 12 časova u Zbirci strane umetnosti u Dunavskoj 29 biće izvedena lutkarska predstava “Pop Ćira i pop Spira”, u izvođenju “Pozoržične trupe” (učenice i učenici Srednje mašinske škole u Novom Sadu).

U petak, 25. oktobra u 12 časova u centralnoj zgradi Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi biće svečano otvorena izložba “Krsna slava – Sveta Petka”.

Radno vreme Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi je od 9 do 17 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay