Početna Kultura Kabare “Da, to su bili dani” u Svečanoj sali NIS-a

Kabare “Da, to su bili dani” u Svečanoj sali NIS-a

0

Muzičko-poetski kabare “Da, to su bili dani” u izvedbi Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića održaće se 27. marta u Svečanoj sali NIS-a sa početkom od 20 časova.

Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rock ‘n’ rolla do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko-poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane, te uoči nastupa poručuju:

“Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.”

Pored Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića, na sceni su Nina Ćosić i Voja Savić.

Kabare se izvodi od 2004. godine.

27. marta se obelažava Svetski dan pozorišta i tim povodom glumci će pročitati proglas koji će se čitati na svim pozorišnim scenama širom sveta.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a kao i preko sajta ove prodajne mreže, po ceni od 1400 dinara za parter, ili 1200 dinara za balkon.

Foto: Promo