Početna Kultura Kabaretska predstava u Pozorištu mladih “Da, to su bili dani”

Kabaretska predstava u Pozorištu mladih “Da, to su bili dani”

0

Da li su “dobra stara vremena” zaista bila dobra i mogu li se ona oživeti makar kroz poeziju i tadašnju muziku saznaćemo u muzičko – poetskom kabareu “Da, to su bili dani”.

Posle 16 godina postojanja ove kabaretske predstave i tek malo iznad njenog 300-tog odigravanja i Novosađani će nakon višemesečnog isključenja iz pozorišnog života 6. oktobra 2020.godine u Pozorištu mladih od 20,00 sati, ponovo imati priliku da je pogledaju i budu deo njenog izvođenja.

Kabare je kombinacija stihova Duška Trifunovića, Laze Kostića, Miloša Crnjanskog, Tina Ujevića i anegdota o poznatim ličnostima poput Zorana Radmilovića i Brane Petrovića uz muziku Santane, Erika Kleptona, “Vaje kon Dios”, “Bijelog dugmeta”, “Azre”, “Indeksa”, Đorđa Balaševića, Josipe Lisac i mnogih drugih.

Akteri ističu da je ovaj kabare pokušaj da ožive neka prošla muzička i poetska vremena i da podsete na izvore i uzore koji su uticali na formiranje njihovih ličnosti. U kabareu učestvuju glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Nebojša Dugalić i Boris Pingović uz muzičku pratnju Nine Ćosić i Vojislava Savića.

Ulaznice, po cenama od 1.100,00 dinara za parter, a 900,00 dinara za balkon, uz poštovanje restriktivnih mera socijalne distance i mera preventivne zaštite, a na osnovu preporuka za održavanje događanja iz polja kulture, možete nabaviti u knjižari “Mala velika knjiga” u holu “Pozorišta mladih”, kao i kroz prodajnu mrežu i na blagajni GIGSTIX-a.

Izvor: RTV
Foto: Promo