Početna Kultura Kamarata Novi Sad i Ksenija Janković 9. aprila u Gradskoj koncertnoj dvorani

Kamarata Novi Sad i Ksenija Janković 9. aprila u Gradskoj koncertnoj dvorani

0

Gradski kamerni orkestar Kamerata Novi Sad sa violončelistkinjom Ksenijom Janković, održaće koncert pod nazivom Empatija, 9. aprila od 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu. Na programu su dela Dvoržaka, Čajkovskog, Rahmanjinova, Glazunova i Jevtića, a ulaz na koncert biće slobodan.

– Dubina interpretacije i posvećenost muzici koju Ksenija poseduje jako su retki i neprocenjivo je iskustvo stvarati muziku sa takvom umetnicom. Jako se radujemo ovoj saradnji koja pored koncerta obuhvata i snimanje kompakt-diska. Ksenija je uzor i inspiracija mnogima u Kamerati, a naročito meni kao violončelisti, i pratimo je od naših početaka bavljenja muzikom. Na ovom
koncertu izvešćemo neke od najlepših komada za violončelo kojima želimo da podsetimo svet na empatiju, pa otuda i naziv koncerta
– rekao je Marko Miletić, umetnički rukovodilac orkestra.

Gradski kamerni orkestar Kamerata Novi Sad, osnovan je 1988. pod okriljem Akademije Umetnosti u Novom Sadu. U prvoj etapi svog delovanja, pod umetničkim rukovodstvom violončeliste Ištvana Varge, važio je za jedan od najboljih orkestara na prostoru bivše Jugoslavije.

Neretko Kamerata ostvaruje saradnje i sa umetnicima van sveta klasične muzike, a neke od zapaženijih su one sa rokerima Neletom Karajlićem, Bajagom, Rambom Amadeusom i pevačem svedaha Božom Vrećom, nedavno i legendarnom grupom Enigma.

Koncert se organizuje u okviru Muzičkog programa Kulturnog centra Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novi Sad.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Jelena Ivanović