Početna Kultura Kamenčić po kamenčić – mozaik za školarce

Kamenčić po kamenčić – mozaik za školarce

0

kamncici

Održana je teća radionica mozaika za školsku decu u Kulturnom centru Novog Sada. Mališani su ove subote svoje vreme proveli kreativno i edukativno praveći mozaik na papiru. Ideja radionice je upoznavanje dece sa novom tehnikom slikarstva i njegovom izradom.

Tokom radionice deca će naučiti kako se radi mozaik, ređenje mozaika, nauči će obradu kamena i na kraju izlivanje. Osnovna ideja je bila da se deca upoznaju sa tehnikom koju ne mogu da nauče u školi. Moram istaći da ova grana umetnosti kod dece razvija motoričke sposobnosti i percepciju zapažanja što je važno za školarce. Za njih je bitno da imaju alternativu da ispune svoje slobodno vreme, a da to ne bude ispred računara ili gledajući televizor što je odlika današnjice“, izjavila je Ljiljana Rivić akademski slikar.

kamencici2

Prve dve radionice su imale temu floralni motivi, a današnja je bila slobodna jer decu vise motiviše da pronađu ideje. U novembru kada se završi radionica Novosađani će moći da pogledaju izložbu kreacija ovih mališana napravljenih do kraja održavanja tromesečne radionice.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs