Početna Sport Igor Rakočević otvorio novu sezonu novosadsku ligu mlađih kategorija u košarci

Igor Rakočević otvorio novu sezonu novosadsku ligu mlađih kategorija u košarci

0

Km Borko

Novosadska liga mlađih kategorija u košarci, koju po treći put organizuje Okružni košarkaški savez Novi Sad pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, počela je danas u velikoj sali SPC Vojvodina. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Vojvodine, Okružnog košarkaškog saveza i JP SPC Vojvodina.

Liga mlađih kategorija u košarci je jedna od najznačajnijih sportskih projekata u Novom Sadu u okviru koje će se 1000 dece, već treću godinu za redom takmičiti u najboljim uslovima, besplatno koristeći kapacitete Spensa. To je primer kako sportski savezi treba da rade sa mlađim kategorijam, ali i na koji način jedna lokalna samouprava treba da podrži mlade sportiste. Zahvaljujući takvim uslovima i kvalitetom rada oformljene su dve reprezentativne selekcije Novog Sada, sačinjene od najboljih takmičara koji su dobili priliku da na turnirima u zemlji i inostranstvu predstavljaju svoj grad i koji već postižu rezultate“, izjavio je Predrag Svilar.

KM1

Poslovni prostor Spens podržava košarku i stoji uvek na raspolaganju kada je u pitanju sport i promociji kako profesionalnog sporta tako i u podršci budućih zveda jer je koršarka popularna zbog naših sportista koji ređaju pobede na takmičenjima.
Prema rečima predsednika Okružnog košarkaškog saveza Novog Sada, Zlatka Bolića ovo takmičenje svake godine beleži sve veću popularnost, jer se svake godine prijavljuje veći broj ekipa u okviru Lige.

Km Igor rakocevic

Kao predstavniik košarkaškog saveza Srbije drago mi je što sam deo ovog svečanog otvaranja. Grad Novi Sad i Košarkaški savez Vojvodine je napravio odličan potez što je organizovao ovu Ligu u kojoj veliki broj dece može da uživa takmičeći se u jednom od popularnijih sportova kod nas i time napreduju“, rekao je Igor Rakočević naš poznati košarkaš.

KM

U okviru Novosadske košarkaške MK lige 2015/2016. takmičiće se 52 ekipe, 1000 dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 15 godina iz Novog Sada i okoline. Utakmice će se igrati u velikoj sali SPC Vojvodina od 8.30 do 16 časova svake subote, u periodu do 31. maja kada će biti odigrane finalne utakmice i upriličena dodela priznanja najboljim ekipama.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs