Početna Kultura Karlovci film festival ipak u onlajn izdanju

Karlovci film festival ipak u onlajn izdanju

0

Uprkos nameri organizatora iz „MDM produkcije” da treći „Karlovci film festival” bude održan kao i prethodna dva puta – na Vidikovcu, zbog mera suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, ta filmska manifestacija će ove godine ipak biti u virtuelnoj formi.

Festival počinje danas, a završava se 27. avgusta i može se pratiti na onlajn platforma „Ondemand”.

– Toj onlajn platformi može se pristupiti putem adrese ondemand.karlovcifilmfest.rs kaže direktor festivala Stefan Dimitrije Dimić iz „MDM produkcije”, i dodaje da je za to potrebna šifra. – Da bi gledaoci dobili šifru za pristup platformi, potrebno je da se registruju na bit.ly/PrijavaKFF. Nakon uspešno obavljene registracije, uz šifru će dobiti i detaljne instrukcije o tome kako da pristupe.

Dimić napominje da se pomnutoj onlajn platformi može pristupiti isključivo iz Republike Srbije.

Prvog dana od 20 časova na repertoaru je film „Nimic” – kratkometražno ostvarenje poznatog reditelja Jorgosa Lantimosa. Gledaoci će tokom festivala moći da pogledaju i „Moj jutarnji smeh” mlade karlovačke autorke Maje Janković, dobitnice nagrade na Beofestu, te izbor iz regionalne produkcije kratkometražnog filma u takmičarskoj kategoriji, kao i filmove kratkog metra van selekcije.

Satnicu i detalje programa gledaoci mogu videti na internet stranici karlovcifilmfest.rs/programme/. Dimić ističe da će imena pobednika trećeg festivala biti objavljena naknadno.

„Karlovci film festival” nova je manifestacija u Sremskim Karlovcima koju su pokrenuli mladi, mahom studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljeni u Kulturnom centru „Karlovčka umetnička radionica”. Namera organizatora je da kroz tu manifestaciju vrate Sremskim Karlovcima status filmskog grada i privuku u njih što više ljubitelja sedme umetnosti i donosiocima odluka skrenu pažnja na to da to mesto nakon neuspelog pretvaranja kino-sale u pozorišnu scenu pre više od dve decenije, još uvek nema bioskop.

Da je takva manifestacija potrebna Karlovčanima, najbolje su pokazali sami oni brojnošću na filmskim projekcijama prethodne dve godine na Vidikovcu, koji je sada zbog epidemije koronavirusa pod ključem.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pexels