Početna Kultura KIDS FEST: Festival dečijih filmova u Novom Sadu

KIDS FEST: Festival dečijih filmova u Novom Sadu

0

4217-arena-sala5-01

Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se, po jedanaesti put, od 19. do 25. oktobra, u Novom Sadu, Beogradu i još 29 gradova u Srbiji.

Dečiji filmski festival KIDS FEST je jedinstvena kulturno-zabavna manifestacija namenjena deci. Tokom prethodnih deset izdanja festival je publici u preko 30 gradova u Srbiji prikazao najkvalitetnija filmska ostvarenja za decu – igrana, animirana, dokumentarna, 2D i 3D ostvarenja iz celog sveta. Ove godine očekuje nas 17 premijera iz Irske, Švedske, Norveške, Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Belgije, Francuske, Finske… Broj posetilaca  KIDS FESTA svake godine raste i dostigao je broj veći od 50 000.

U Novom Sadu festival se održava u bioskopu „Arena Cineplex“,, u Beogradu u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’.

Iza ovog jedinstvenog festivačla stoji distributerska kuća MCF MegaCom Film, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i Grad Beograd, kao i udruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

FILMOVI SINHRONIZOVANI NA SRPSKI: Ovogodišnji filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima i uzbudljive avanture, kao i  animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na KIDS FESTu biće sinhronizovana na srpski jezik. Pored kvalitetnog filmskog programa, deo festivala čine i  mnogobrojne zabavne, kreativne i obrazovne radionice. Radionice i prezentacije treba da stvore prostor po meri dece – prostor u kome se igra i mašta.

Izvor: mojnovisad.com
Fotografija: arenacineplex