Početna Kultura Klugove “Ptice“ ovenčane specijalnom nagradom

Klugove “Ptice“ ovenčane specijalnom nagradom

0

BLU_3639

Sinoć je žiri u sastavu: Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP), Aleksandra Pleskonjić, dramska umetnica i ,novinarka i dramska kritičarka, proglasio predstavu „Ptice“ Bitef dance kompanije, u koreografiji Edvarda Kluga, rađenoj po Aristofanovom čuvenom komediografskom tekstu, jednim od laureata, ovogodišnjeg drugog po redu festivala, Novog tvrđava teatra.Za najbolju predstavu u celini proglašen je „Dogvil“ Kokana Mladenovića a glumac Branislav Trufunović za najboljeg glumca. Najboljom je viđena glumica, Silvija Križan za uloge u predstavi – „Ban bank“, Andraša Urbana.

Uljez_BLU-065

Imena nagrađenih saopštena su nakon,izvođenja predstave Mihaila Malaimare, „Uljez“, teatra „Maska“ iz Rumunije, koja je rađena po priči Horhe Luisa Borhesa.

Uljez_BLU-096

Kao i svih osam prethodnih u vili „Stanković“ u Čortanovcima, i poslednje festivalske večeri međ brojnom publikom,tiskali su se dramatik, Nebojša Bradić; crnogorski ambasador u Srbiji, reditelj Branislav Mićunović, reditelj Egon Savin; umetnički direktor festivala, Vida Ognjenović, pisac Gojko Božović i drugi.

BLU_3259

BLU_3237

BLU_3268

BLU_3278

BLU_3304

BLU_3635

Autor: Teodora Ž.Janković
Foto: B.Lučić