Početna Kultura Ko čeka, dočeka: Počela izgradnja novog Kulturnog centra u Futogu

Ko čeka, dočeka: Počela izgradnja novog Kulturnog centra u Futogu

0

kc futog

Izgradnja novog Kulturnog centra u Futogu počela je danas, a kamen temeljac postavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Stanovnici Futoga dugo su čekali novi Kulturni centar, ali čekanje se ponekad isplati. Za izgradnju objekta iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 35 miliona dinara.

“Posle 7 godina konačno su počeli radovi na izgradnji novog kulturno-informativnog centra u Futogu, zahvaljujući Poslovnom prostoru, kulturno-informativnom centru Futog, njihovim aktivnostima, i naravno uz podršku budžeta grada Novog Sada, u narednih osam meseci završićemo velelepni objekat ovde”, rekao je Vučević.

Objekat će se prostirati na oko 1000 kvadratnih metara i biće izgrađen po najmodernijim standardima, sa prilazima prolagođenim osobama sa invaliditetom. Pružiće prostor ne samo za kulturne manifestacije, već i za privrednike, penzinere i druge kategorije stanovništva na području Novog Futoga.

“Posebno me raduje ovo što su ljudi iz mesne zajednice Futoga apostrofirali da smo ovaj deo Futoga koji dugo nije imao ni jednu značajniju investiciju podigli i podići ćemo nakon izgradnje ovog objekta. Nadam se da ćemo do kraja godine imati poptuno opremljen, jedan reprezentativan objekat, i da će to biti na radost Futožana”, dodao je gradonačelnik.

Stanovnici ove novosadske opštine nisu krili svoje zadovoljstvo povodom početka izgradnje centra.

Kako je skrenuo pažnju Vučević, ideja je da stari kulturni Centar u Futogu nastavi sa radom i posle izgradnje novog, što je i logično za jednu od većih opština u Vojvodini koja broji oko 20 hiljada ljudi.

Izvor: rtv.rs
Foto: novisad.rs