Početna Kultura Koncert Aria Vicaksona u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Koncert Aria Vicaksona u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0

aryow-profilepic

U ponedeljak 29. februara u 20 časova, novosadsku publiku obradovaće gostovanje njujorškog pijaniste i kompozitora Aria Vicaksona (Aryo Wicaksono), koji će se na koncertu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog predstaviti izvođenjem dela Baha, Skarlatija, Suprana, Rahmanjinova, Vagnera i Lista.

Istog dana u 16 časova, Ario će u Američkom kutku Novi Sad govoriti na temu “Analiza biznis modela muzičke industrije u Severnoj Americi”.

Oba događaja su besplatna, a zainteresovani za predavanje u Američkom kutku mogu da se prijave putem sledećeg LINKA, dok će besplatne karte za koncert publika moći da preuzme u Američkom kutku (Petra Drapšina 3) i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog (Trg galerija 2), od utorka 23. februara.

Ario Vicaksono, pijanista, kompozitor i predavač, kao solista i član značajnih sastava poput Državnog simfonijskog orkestra iz Sankt Peterburga, nastupao je u dvoranama i na festivalima širom SAD, Kanade, Azije i Evrope. Prvi je klasični muzičar sa zapadne hemisfere koji je dobio “artist-in-residence” poziciju na američkom univerzitetu “Sharjah” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je učesnik panela u organizaciji Svetske banke (Vašington), kada je govorio o ulozi i značaju obrazovanja u umetnosti i modelu održivog društva za 21. vek, obraćajući se istaknutim mladim liderima, misliocima i diplomatama.

Učenici Aria Vicaksona stipendisti su prestižnih institucija kao što su: Curtis Institute of Music, New England Conservatory, Peabody Conservatory – Johns Hopkins University i University of British Columbia Vancouver.

Trenutno je na poziciji za upravljanje članstvom na CMA – Chamber Music America, nacionalnoj organizaciji koja deluje kao servis za muzičke profesionalce. Kao kompozitor piše i izvodi muziku za predstave, mjuzikle, balete.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo