Početna Kultura Koncert klasične muzike za decu u Galerije Matice srpske

Koncert klasične muzike za decu u Galerije Matice srpske

0

Novi Sad 1. februara proslavlja Dan Grada, tim povodom najmlađe novosađane očekuje “Koncert klasične muzike za decu” koji će se održati 1. februara u dva termina (11 i 12.30 časova) u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad.

Kroz projekat “Odrastanje uz umetnost” u Galeriji Matice srpske više od hiljadu novosadskih beba uvedeno je u čarobni svet umetnosti i klasične muzike i pre nego što su napravili svoje prve korake. Osluškujući roditelje, njihove utiske sa koncerata za bebe, organizatori su odlučili da upriliče i koncert za novosadske mališane uzrasta od 3 do 8 godina, kako bi zajedno uživali u najlepšim klasičnim melodijama.

Ovom prilikom mališanima uzrasta od 3 do 8 godina biće dočarane najlepše melodije čuvenih kompozitora Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Ludviga van Betovena, Roberta Šumana, Petra Iljiča Čajkovskog, kao i mnogih drugih. Nakon koncerta svako dete dobiće specijalan muzički poklon, kako bi i kod kuće nastavili da neguju i razvijaju ljubav prema klasičnoj muzici.

S obzirom da je broj mesta za koncerte ograničen, potrebno je da roditelj/staratelj koji će biti u pratnji deteta rezerviše besplatnu kartu putem onlajn formulara. Za koncert u 11 časova na ovom linku, koncert u 12.30 časova na ovom linku.

Koncert zajednički priređuju Muzička omladina Novog Sada i Galerija Matice srpske.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay