Početna Kultura Koncert pod nazivom “Note prijateljstva” večeras u Sinagogi

Koncert pod nazivom “Note prijateljstva” večeras u Sinagogi

0

note,-muzika

U novosadskoj Sinagogi večeras u 20 časova koncert pod nazivom “Note prijateljstva” održaće Nacionalni simfonijski orkestar studenata italijanskih konzervatorijuma. Ulaz je slobodan.
Okestrom će dirigovati Đuzepe Gracioli (Italija), a kao solistkinja nastupiće Irena Josifoska, violončelo (Srbija).

Na programu će biti dela O. Respigija, E. Elgara, N. Rota, kaže se u najavi.

Koncert organizuju, u okviru Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije, Konzervatorijum „Đuzepe Tartini” u Trstu, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Akademija umetnosti u Novom Sadu

Suorganizatori programa su Fondazione Teatro Lirico G. verdi (Trst), Zadužbina Ilije M. Kolarca (Beograd), Muzička omladina Novog Sada

Nacionalni simfonijski orkestar italijanskih konzervatorijuma osnovan je 2008. godine s ciljem da se odgovori na potrebe razvoja i promocije umetničkog i muzičkog visokog obrazovanja.

Reč je o veoma značajnom umetničkom i kulturnom projektu saradnje između italijanskih konzervatorijuma u kom učestvuju najtalentovaniji studenti koji se školuju u italijanskom sistemu obrazovanja i koji za ove mlade ljude predstavlja jedinstvenu priliku za usavršavanje kao i profesionalno i životno iskustvo koje ih obogaćuje kao umetnike i kao ljude.

Autor: RTV