Početna Kultura KONFERENCIJA DANI EVROPSKE BAŠTINE BAČ – Kako istorijsku baštinu opštine Bač staviti...

KONFERENCIJA DANI EVROPSKE BAŠTINE BAČ – Kako istorijsku baštinu opštine Bač staviti u funkciju savremenog turizma

0

Kulturna i turistička manifestacija Dani evropske baštine, koja predstavlja deo velike evropske manifestacije posvećene nasleđu kao zajedničkoj baštini evropskih naroda, koristi se i za promociju multikulturalnosti, običaja i tradicije.

Što se Republike Srbije tiče, ovaj kulturni praznik se obeležava u nekoliko gradova, ali osim u Beogradu, svake godine bez prekida još jedino u Opštini Bač.

Uz saradnju sa Opštinom Bač, Turističkom organizacijom opštine Bač, Udruženjem “Bač u srcu Bačke” i uz finansijsku podršku Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija, kompanija Color Media Communications iz Petrovaradina, manifestaciju DANI EVROPSKE BAŠTINE BAČ sada već može da svrsta i među svoje tradicionalne.

Uz brojne aktivnosti tokom ovog meseca, održaće se i online konferencija DANI EVROPSKE BAŠTINE BAČ – Kako istorijsku baštinu opštine Bač staviti u funkciju savremenog turizma, 26. septembra, s početkom u 10 časova.

Kao i uvek do sada, prigodne programe su pripremile i institucije i nevladine organizacije ovog čarobnog gradića sa Mostonge, sa ciljem da pokažu potencijal nasleđa kao oruđa za učenje, odnosno kao inspiraciju za budućnost. Svako je na svoj način, i u skladu sa mogućnostima zbog trenutne situacije u zemlji, organizovao radionice, izložbe, likovne kolonije, promocije knjiga, performanse i revije, online muzičke koncerte, sportska takmičenja i druge oblike interakcije sa publikom, kako bi odgovorio na ovogodišnju temu “Nasleđe i obrazovanje – Znanje za budućnost“.

Programske aktivnosti koje su ranije bile realizovane tokom jednog ili dva centralna dana, ove godine su raspoređene tokom celog septembra, kako bi i organizatori i učesnici mogli da ispoštuju sve propisane mere Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, a koje se odnose na prevenciju i zaštitu od virusa COVID 19.

Više detalja o programu manifestacije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/danibaca2020/

Autor: Gordana Bjelajac