Početna Kultura Krčmarica Mirandolina

Krčmarica Mirandolina

0

mirandolina

Predstava koja nosi naziv “Krčmarica Mirandolina” biće održana 28. novembra, u Novom Sadu, u velikoj pozorišnoj sali u poslovnom centru “NIS-a”, sa početkom u 20 časova.

Cena ulaznica:
– 1200 za parter
– 1000 za balkon.

Prodaja ulaznica u NOVOSADSKOM BILET SERVISU, informacije na tel: 021/66-24-630

O predstavi:

Mirandolina je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih, sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije, do emotivnih slomova. Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, o snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.
Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu. Priča o manipulaciji emocijama od strane racionalne i prema emotivnom muškom svetu surove i beskompromisne žene, sa ciljem da ženski princip nadvlada muški i da žena postane vladar naizgled jačem muškom principu.
“Radnju komada “Krčmarica Mirandolina” smestili smo u pedesete godine prošlog veka, u doba italijanskog neorealizma. To podrazumeva da na sceni sve bude pravo, a s obzirom na to da se radnja komada događa u krčmi, znači da će tokom predstave biti na stolu puno hrane, pića, tanjira, čaša, šolja… Neophodni su frižider i šporet, pa čak i sudopera. Glumci moraju da jedu i piju baš kao u krčmi…”

Reditelj: Jug Radivojević
Dramaturg: Ivana Dimić
Scenograf: Aleksandar Denić
Kostimograf: Jelena Stokuća
Muzika: Kristina Kovač

Lica

Vitez od Ripafrate – Andrija Milošević
Markiz od Forlipopolija – Goran Jevtić
Konte od Albafiorte – Nenad Nenadović
Mirandolina, gostioničarka – Katarina Žutić
Ortenzija, glumica – Andrijana Oliverić
Dejanira, glumica – Jelena Trkulja
Fabricio, momak u gostionici – Uroš Jovčić
Vitezov sluga – Dejan Cicmilović

Autor: NsHronika.rs
Foto: Fejsbuk