Početna Gradske teme Obeleženo 80 godina postojanja vaterpolo kluba “Vojvodina”

Obeleženo 80 godina postojanja vaterpolo kluba “Vojvodina”

vaterpolo1

Juče je u Amfiteatru SPC “Vojvodin” obeleženo 80 godina postojanja i rada vaterpolo kluba “Vojvodina”. Tom prilikom, čelnici kluba podsetili su prisutne na razvoj kluba i na uspehe koji su ostvareni u poslednjih osam decenija, a zaslužnim saradnicima dodeljena su priznanja. Svečanom prijemu prisustvovao je i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar koji je tom prilikom izjavio

Vaterpolo je sport koji nam je uvek donosio veliko zadovoljstvo, a ‘Vojvodina’ klub koji je iznedrio izuzetne igrače svakako doprinosi uspehu tog sporta. Kvalitetnim radom u svim selekcijama, ali i školom koja je jedna od najboljih u regionu i koja već sada stvara neke buduće šampione, ovaj klub svakako zaslužuje pažnju i podršku Grada Novog Sada.

“Vojvodina” je najstariji klub u saveznom rangu. U proteklih 80 godina kroz klub je prošlo više od 10.000 članova, 22 predsednika, 14 prvih trenera, a šest reprezentativaca koji su ponikli u Novom Sadu je osvajalo svatsko i evropsko zlato, kao i jedan trener. Svake godine odigra se preko 100 utakmica u svim selekcijama.

Nakon Svečane akademije, odigrana je utakmica Svetske lige između reprezentacija Srbije i Španije u kojoj je selekcija Srbije pobedila Španiju rezultatom 13:12.

Autor i foto: NsHronika.rs